پیش فروش نهال گردو آغاز شد.پیش خرید انواع نهال گردو در اولین بزرگترین مرکز تخصصی گردو در ایران بزرگترین تولید کننده انواع نهال گردو در کشور.کلیه نهال های مجموعه پالیز گردو زیر نظر مهندسین جهاد کشاورزی و کلینیک گیاه پزشکی و کادر فنی مجرب همراه با شناسنامه و گواهی بهداشت تولید و صادر می گردد. افتخار خانواده ما تجربه ۱۰۰ سال تولید نهال گردوست.پالیز گردو با فعالیت ۱۰۰ ساله در زمینه کاشت نهال گردو جدآ جد (پدر به پسر) بعنوان تولید کننده اختصاصی نهال گردو در ایران شناخته شده که فعالیت پیوند گردو را از سال ۸۴ اغاز نموده است

مدیریت 09144501003
مشاوره 09144501007

دشمن درخت گردو چیست؟

در شرایط  مختلفی می توان نهال گردو را با توجه به ویژگی هایشان پرورش داد، در ادامه این مقاله درباره کاشت درخت گردو و دشمن آن آشنا می شویم.

درختان گردو باید در خاک ماسه ای که دارای رطوبت کافی هستند کاشته شوند تا ریشه آن ها بتواند به خوبی رشد کند؛ با رعایت نکات پرورش این درختان، آفت و مشکلاتی که دشمن درخت گردو هستند به باغ حمله نخواهند کرد و مانع توقف رشد درختان گردو نخواهند شد.

آفات های درخت گردو

نکات ملزوم رعایت هنگام کاشت درخت گردو کدام اند؟

  • با توجه به اطلاعات فوق، باید بیان کرد که درخت گردو به خاکی با رطوبت نیاز دارد و حتما باید ریشه درخت گردو در زمینی وسیع با عمق مناسب کاشته شود.
  • قبل از کاشت درخت گردو، خاک را باید با کودهای شیمیایی که دارای پتاسیم هستند تقویت کرد و بعد چاله هایی به عمق زیاد حفر نمود تا ریشه درخت فضای کافی برای رشد داشته باشد.
  • نکته بعدی، زمان آبیاری درختان با توجه به فصل می باشد، زیرا هر درخت گردو با توجه به نوع نهال، برای آبیاری زمان مشخصی دارد. در فصل بهار و تابستان برعکس زمستان، باغبانان باید درختان گردو را با توجه به دشمن درخت گردو که مبادا به باغ نفوذ کرده باشند، به طور صحیح آبیاری کنند.
  • فصل هرس شاخه های خشک درختان گردو، تابستان و یا اواخر زمستان است؛ این ویژگی بسیار حائز اهمیت است زیرا هرس کردن به رشد بیشتر و بهتر درختان کمک می کند.

گذشته از نکات ملزوم رعایت هنگام کشت، شایان ذکر است که در زمان های قبل، گردو درختی کم آفت بود ولی امروزه به دلیل خشکسالی های پی درپی، آفاتی مانند کرم خراط که دشمن درخت گردو می باشد، اثرات بدی را بر رشد و بار دهی این درختان داشته اند. همچنین آفات دیگری مثل شپشک، کته زرد، سوسک، شته و … بر سلامت درخت گردو به طور قابل توجهی اثر گذار اند؛ بنابراین لازم است در زمان کاشت و در تمامی مراحل دیگر زندگی درخت، به پیشگیری و مبارزه با این آفات پرداخت.

باردهی درخت گردو به چه میزان است؟

در حال حاضر فروش نهال گردو و مغز گردو، درآمدی عالی برای باغداران و پرورش دهندگان این درختان دارد اما نکته قابل توجه این است که این امر دانش و تخصص خاصی می طلبد و باغداران و باغبانان، به جهت دستیابی به محصولات بیشتر، باید از روش های صحیح آبیاری و مقابله با دشمن درخت گردو اطلاع داشته باشند و به نکات زیر توجه کنند:

میزان باردهی در سال اول

  • نهال انتخابی برای خرید باید با کیفیت باشد زیرا نهال مرغوب و قوی، باردهی زیادی دارد.
  • برای حفظ سلامتی درختان در برابر دشمن درخت گردو و افزایش باردهی، باید از کود های مناسب نیتروژنی، فسفر، دامی و پتاسیم استفاده کرد.
  • خاک برای رشد صحیح درختان گردو، باید نرم باشد و این نکته حائز اهمیت است که قبل از کاشت حتما خاک زمین تست شود و توانایی آن برای رشد درخت گردو مورد سنجش قرار گیرد.
  • آبیاری باید با توجه به فصل و بارش باران انجام گیرد؛ دو نوع آبیاری غرقابی و قطره ای وجود دارد که آبیاری غرقابی در مناطق خشک و آبیاری قطره ای، در مناطق معتدل مورد استفاده واقع می شود.
  • فاصله کاشت بین هر درخت باید ۱۰ متر باشد و حتما نور مستقیم خورشید به آن ها بتابد؛ هرس به موقع شاخه های خشکیده درخت نیز نکته ای مهم می باشد.

چه بیماری هایی به درخت گردو آسیب می زنند؟

بیماری های مختلفی دشمن درخت گردو هستند؛ در اینجا چند نمونه بیماری بیان می شود و راهکارهای مقابله با آن ها نیز ارائه می گردد:

  • زمانی که میزان رطوبت و درجه حرارت در فصل بهار کم شود، بیماری پوسیدگی فیتوفترایی طوقه و ریشه، دشمن درخت گردو می شود که علائم آن شکاف روی طوقه و خارج شدن تراوشات سیاه رنگ است. با جلوگیری از خیس شدن طوقه و آبیاری مناسب، از بین بردن علف های هرز، زهکشی مناسب خاک و اضافه کردن کودهای آلی به خاک درخت، می توان این بیماری را درمان کرد.
  • بیماری بلایت باکتریایی، معمولا در زمستان گریبان گیر درختان گردو می گردد که روی جوانه های در حال رشد و برگ های تازه درآمده نمایان می شود، به صورتی که لکه های قهوه ای روی برگ ها مشخص شده و بر پوست گردوها نیز اثر می گذارد و باعث ریزش غیر معمول آن ها می شود. درمان این دشمن درخت گردو، با کاهش رطوبت باغ، حذف علف های هرز، استفاده از سموم مسی مانند کلرو مس، بعد از هفت روزه شدن جوانه ها ممکن می باشد.

درمان بیماری بلایت درخت گردو

  • در ایران لکه های سیاه رنگ یا به اصطلاح آنتراکتوزیا، در مناطق پر باران دشمن درخت گردو می باشد. به صورتی که سوختگی بزرگ بر برگ ها و گردو ها نمایان می شود و برگ ها و محصولات را دچار ریزش غیر معمول می کند؛ به صورتی که حتی اگر میوه ها رشد کنند، نتیجه قابل قبولی نخواهند داشت. اما می توان با جدا سازی برگ ها و شاخه های آلوده و استفاده از کودهای ازته، از پیشروی بیماری در اوایل رشد جلوگیری نمود.
  • بیماری دیگری نظیر پوسیدگی آرمیلاریایی، با نام دیگر قارچ عسلی نیز وجود دارد، به صورتی که به درختان سالم نیزنفوذ می کند. این بیماری در اندام زیرزمینی درخت، شبیه به ریشه تیره دیده می شود؛ درمان این بیماری از طریق کانال کشی در اطراف درختان آلوده، شست و شوی محل آلودگی با محلول برد و کنار زدن اطراف طوقه درختان آلوده در پاییز، ممکن می باشد.

چگونه می توان از درختان در مقابل دشمن درخت گردو محافظت کرد؟

عمر مفید درختان گردو وابسته به نژاد آن ها متفاوت است. این درختان، در دسته محصولات اقتصادی قرار دارند و بسیار با ارزش هستند؛ به دلیل همین مسأله، در راستای رسیدن به نتیجه باردهی مطلوب، باغبانان باید برای مقابله با دشمن درخت گردو، به نکاتی توجه کنند.

  • یکی از کارهایی که باغداران گردو انجام می دهند، کوبیدن میخ به درخت گردو است که این کار برای سفید شدن مغز گردو، تأمین آهن درخت و گاهی برای از بین بردن بیماری ها صورت می گیرد؛ حتی می توان برای تقویت آهن درختان گردو، از ریختن براده های آهن و سولفات آهن به صورت کود در پایه درخت استفاده کرد.
  • راهکار دیگر برای محافظت از درخت در برابر دشمن درخت گردو، پاشیدن نمک در خاک پایه درخت و یا آویزان کردن سنگ نمک از درخت می باشد که این کار ها مسبب افزایش کیفیت مغز و از بین رفتن کرم های درخت می باشند؛ اما باید به یاد داشت که نمک خوراکی مقدار زیادی کلر و سدیم دارد و باعث شور شدن خاک و کاهش جذب آب، آهن، مس و در نهایت پیری زود رس درخت می شود.
  • برخی پرندگان دشمن آفت ها هستند و به همین سبب، برای نابودی آن ها گزینه مناسبی می باشند، چرا که از آفت ها برای تغذیه خود استفاده می کنند، ولی تعدادی از پرندگان مانند کلاغ و سنجاب در موقع برداشت محصول می توانند آسیب زیادی به باغداران وارد نمایند. در برابر این دشمن درخت گردو، می توان با ساختن مترسک در باغ یا ابزاری مانند قوطی های فلزی که ایجاد صدا می کنند، استفاده از کاغذ های رنگی، ربان براق و سی دی لابه لای شاخه های درختان، نصب سیم های خاردار و هرس به هنگام، مقابله کرد.

روش های نگهداری درختان گردو

سخن پایانی

در گذشته فواید گردو، از نظر افراد مختلف، در مواد مغذی میوه آن خلاصه می شد اما با گذشت زمان و افزایش آگاهی عمومی، مردم جوامع مختلف به ویژه ایران که محل پیدایش اولین گونه درخت گردو است، فواید برگ، چوب و دیگر اجزای درختان گردو کشف شد و استفاده از آن ها در صنایع گوناگون رواج یافت؛ به تدریج فواید سایر اجزای درختان گردو به قدری مورد توجه قرار گرفت که درختان گردو از ارزشمند ترین درختان جهان محسوب شدند و توجه سرمایه گذاران را به خود جلب کردند؛ با توجه به اهمیت و ارزش این درختان، محافظت از آن ها در برابر عواملی که با عنوان دشمن درخت گردو شناخته شده اند، ضروری است و به همین سبب، نهالستان پالیز در این مقاله به سایر دشمنان و خطرات تهدید کننده درختان گردو و همچنین راه های مقابله با آنان پرداخت.

نهالستان پالیز به عنوان بزرگترین نهالستان گردو در شمال غربی کشور، با بیش از نیم قرن نجربه و مدیریت جناب آقای سعید قاسمی، به فعالیت و ارائه خدمات و مشاوره در زمینه احداث باغ، کاشت نهال، خرید انواع نهال از قبیل خرید بهترین نهال گردو برای مناطق سردسیر، آبیاری، کود دهی، هرس، نگهداری، آفت زدایی، بستر سازی، درمان بیماری های گیاهی و … می باشند؛ پالیز با به کار گیری متخصصان و مشاوران مجرب و خبره، آماده مدد رسانی و ارائه مشاوره به مخاطبان عزیز می باشد؛ جهت کسب اطلاعات بیشتر، با پالیز در ارتباط باشید!

تماس با پالیز گردو