پیش فروش نهال گردو آغاز شد.پیش خرید انواع نهال گردو در اولین بزرگترین مرکز تخصصی گردو در ایران
بزرگترین تولید کننده انواع نهال گردو در کشور.کلیه نهال های مجموعه پالیز گردو زیر نظر مهندسین جهاد کشاورزی و کلینیک گیاه پزشکی و کادر فنی مجرب همراه با شناسنامه و گواهی بهداشت تولید و صادر می گردد.
افتخار خانواده ما تجربه ۱۰۰ سال تولید نهال گردوست.پالیز گردو با فعالیت ۱۰۰ ساله در زمینه کاشت نهال گردو جدآ جد (پدر به پسر) بعنوان تولید کننده اختصاصی نهال گردو در ایران شناخته شده که فعالیت پیوند گردو را از سال ۸۴ اغاز نموده است
ممکن است فکر کنید که درختان آجیل( گردو، فندق، پسته و..)دچار آفت و بیماری نمی شوند. به عبارتی شاید به نظر بیاید این درختان در برابر آفات نفوذ ناپذیر هستند، اما در حقیقت باید بدانید که این درختان نیز مانند سایردرختان دیگر می توانند در برابر آسیب ها صدمه ببینند. زمانی که شما درختی مانند درخت گردو می کارید، در واقع به کاشت یک کارخانه مواد غذایی مشغول هستید که می تواند زندگی شما را تحت تاثیر قرار بدهد. درختان گردو گیاهان شگفت انگیزی هستند اما در کنار مزایایی که این درختان دارند باید بگوییم مسئولیت زیادی هم بر گردن شما می گذارند. نهالستان پالیز با ارائه این مقاله سعی دارد تا شما را با آسیب های درخت گردو و روش رفع آن ها و همچنین سمپاشی درخت گردو بیشتر آشنا کند.
آفت درخت گردو چیست؟
همانطور که در ابتدای مقاله بیان شد، درختان عظیم گردو هم می توانند دچار آفت و بیماری شوند؛ این بدان معنی است که اگر دیر متوجه علائم درختان گردو شوید، با حشرات بیشتری مواجه خواهید شد. بازرسی با نظم و به موقع می تواند درختان شما را از آفات مصون نگه دارد. در این قسمت تعدادی از رایج ترین این آفات و نحوه درمان و سمپاشی درخت گردو را جمع آوری کرده ایم:
شته ها اولین دسته از آفات درخت های آجیل هستند؛ این حشرات که دارای بدنی نرم می باشند، روی هر گیاهی وجود دارند؛ بنابراین می توانند برای درختان تولید کننده مانند درخت گردو، ویران کننده باشند. عسلک چسبنده آن ها به کپک دوده، فرصت زیادی برای پوشش دادن و مسدود ساختن برگ های فتوسنتز کننده دارند. تغذیه شته ها از مواد مغذی درخت، باعث افزایش رشد آن ها شده و ادامه فرایند رشد درخت را دشوار می سازد.
برای رهایی از شر این موجودات باید دوجانبه عمل کنید؛ چرا که این موجودات غالبا از طریق مورچه های پرورش یافته به جان درختان شما می افتند! برای دفع این آفت ها لازم است از حشره کش های متعدد کمک بگیرید که در ابتدا پرورش دهنده های آن ها را از بین ببرد و سپس به نابودی شته ها بپردازد. برای این کار می توانید برگ هارا با استفاده آب، هر روز اسپری کنید و در کنار آن یک مانع چسبنده در پایین درخت به کار ببرید تا آفات را به طور کلی ریشه کن کنید.
گونه دیگری از آسیب های درختان آجیل، فلس ها هستند؛ این آفت ها به درختان حمله می کنند، اما شما این موجودات را نیز می توانید به راحتی از بین ببرید. برای این کار لازم است در ابتدا به آرامی و توسط یک تیغه نازک، پوشش را از درخت برداشته و سپس به بررسی بافت درخت بپردازید؛ اکثر برآمدگی ها یا یک نقاط مبهم، در واقع یک حشره فلس دار می باشند، اگر حشره داخل آن دارای بدنی نرم است، باید دست به کار شوید و درخت خود را با سه درصد سم برتر در فصل خواب اسپری کنید. کاهش استفاده از آفت کش ها در واقع می تواند حشرات مفید را تشویق کرده تا از این حشرات تغذیه کنند؛ با این کار به کاهش تعداد آن ها کمک شایانی کرده اید.
دسته دیگر آفات درختان گردو کنه ها هستند؛ این آفات آسیب های مختلفی به درختان وارد می کنند، درباره کنه های عنکبوتی باید بگوییم که واضح ترین آن ها مدل برنزی رنگ آنهاست که روی برگ ها خود را نشان می دهد. اگر وسعت این آفت ها موضعی است، می توانید صبر کنید و از بین رفتن آن ها را توسط شکارچیان طبیعی تماشا کنید، اما اگر وسعت آفت بسیار گسترده باشد، باید ورود کنید و سم برتر را در فصل خواب، با غلظت سه درصد به درخت اسپری کنید. آبامکتین نیز در این زمینه قابل استفاده است اما در به کار بردن آن، باید توجه داشته باشید که فاصله 21 روزه از برداشت را رعایت کنید؛ یعنی در سمپاشی درخت گردو با این روش، رعایت زمان برداشت، دارای اهمیت است.
پروانه های کادلینگ از دیگر آفت های درخت گردو هستند؛ این آفات در ابتدای زندگی خود به محصول هجوم می برند. این که آن ها را در طول فصل تحت نظر داشته باشید، بسیار حائز اهمیت است. این آفات معمولا در پشت پوست یا درخاک، در پیله زمستانی خود رشد کرده و سپس به طور بالغ بیرون می آیند. زمانی که روی گردو های درختان شروع به تولید مثل کردند، می توانید با آفت کش های مناسب به سمپاشی درخت گردو بپردازید.
سرخرطومی آجیلی یکی از جدی ترین آفاتی است که می تواند گریبان گیر درختان گردو شود. این حشرات آسیب رسان، در حالی که هنوز گردو ها روی درخت هستند، شروع به حمله و تخریب می کنند و متاسفانه تا زمانی که محصول جمع آوری شده و باز نشود، دیده نمی شوند. جدی ترین آسیب از گراب عارض می شود که مستقیما از هسته در حال نمو تغذیه می کند. درختان را باید در اواخر ماه مرداد و اوایل شهریور، برای استفاده از حشره کش ها آماده کرد؛ به طوری که یک ورقه برداشت بزرگ زیر درختان قرار دهید و اندام هارا با یک میله بالشتک بسته سازید. شپشک ها روی ورقه افتاده و برای مدت زمان کوتاهی بی حرکت می شوند؛ زمانیکه سه یا بیشتر سرخرطومی در هر درخت کوزه می شود، می توانید سمپاشی درخت گردو را آغاز کنید.
نکات ملزوم رعایت در سمپاشی درخت گردو را بدانید.
سمپاشی درخت گردو باید به گونه ای انجام شود که سم روی تمام قسمت های درخت قرار گیرد.از مهم ترین نکات سم پاشی درخت گردو استفاده از ماسک و دستکش مناسب در هنگام انجام این کار می باشد، چرا که در غیر این صورت، آسیب های جبران ناپذیری به فرد وارد می شود. کشاورزان و باغداران حتما باید به این نکته توجه داشته باشند که سمپاشی زمانی صورت بگیرد که حداقل تا بیست و چهار ساعت بارندگی نباشد و از آبیاری درختان گردو بلافاصله پس از زمان سمپاشی خودداری به عمل آورند. سمپاشی در زمان باد و طوفان ممنوع است چرا که سم به اطراف منتقل شده و عملا تاثیر مثبتی روی درخت ندارد.
بهترین زمان برای سمپاشی درخت گردو
بهترین زمان سمپاشی درخت گردو پیش از جوانه زدن درخت است. توجه داشته باشید که اگر سم پاشی درخت گردو بعد از جوانه زدن درخت باشد، ممکن است درخت آسیب های جبران ناپذیری را متحمل شود. در نتیجه اسفند ماه یا اواخر بهمن بهترین زمان برای سمپاشی درخت گردو می باشد.
برای آماده سازی درخت جهت سم پاشی، چه اقداماتی لازم است؟
قبل از سمپاشی درخت گردو، درخت را هرس کنید چرا که با هرس کردن درخت، برخی از آفات از بین می روند. این نکته را حتما در نظر داشته باشید که پس از هرس کردن درخت، شاخه های هرس شده را از اطرف درخت دور کنید تا از هجوم دوباره ی آفات به درخت جلوگیری نمایید.
سخن پایانی
همانطور که در طول مقاله ذکر کردیم، شما با کاشت درختان گردو در واقع به پرورش یک کارخانه غذایی می پردازید، اما این درختان پر سود درکنار ویژگی های بی شماری که دارند نیازمند محافظت هستند. بیماری ها و آفت هایی که ممکن است درختان گردو را درگیر سازند، شمار متعددی دارند که در بخش های قبلی مقاله به آن ها اشاره کردیم. بنابراین سمپاشی درخت گردو دارای اهمیتی ویژه است.
نهالستان پالیز بزرگترین نهالستان گردو در شمال غربی کشوراست که با بیش از نیم قرن تجربه و مدیریت جناب آقای سعیدقاسمی، به ارائه خدماتی همچون خرید انواع نهال گردو، احداث باغ، کاشت نهال، آبیاری، هرس، کوددهی، آفت زدایی، سمپاشی درخت گردو، درمان بیماری های گیاهی و مواردی از این قبیل می پردازند؛ دریافت خدمات و خرید محصولات این مجموعه به صورت حضوری و غیر حضوری امکان پذیر بوده و مخاطبان می توانند به واسطه برقراری ارتباط با مشاوران مجرب پالیز، در رابطه با سایر خدمات دریافت کنند و با آگاهی کامل، نسبت به استفاده از محصولات این مجموعه، اقدام نمایند؛ بنابراین جهت کسب اطلاعات بیشتر، با مشاوران این مجموعه در تماس باشید.