پیش فروش نهال گردو آغاز شد.پیش خرید انواع نهال گردو در اولین بزرگترین مرکز تخصصی گردو در ایران بزرگترین تولید کننده انواع نهال گردو در کشور.کلیه نهال های مجموعه پالیز گردو زیر نظر مهندسین جهاد کشاورزی و کلینیک گیاه پزشکی و کادر فنی مجرب همراه با شناسنامه و گواهی بهداشت تولید و صادر می گردد. افتخار خانواده ما تجربه ۱۰۰ سال تولید نهال گردوست.پالیز گردو با فعالیت ۱۰۰ ساله در زمینه کاشت نهال گردو جدآ جد (پدر به پسر) بعنوان تولید کننده اختصاصی نهال گردو در ایران شناخته شده که فعالیت پیوند گردو را از سال ۸۴ اغاز نموده است

مدیریت 09144501003
مشاوره 09144501007

معرفی آفات مهم درخت گردو

بهترین راه برای مقابله با آفات گردو پیشگیری از آن است. چرا که درختان گردو بزرگ هستند و سمپاشی آنها سخت است. میتوان با روش های فرم دهی و هرس کردن یا استفاده از نهال های پیوندی، اندازه ی درختان گردو را کنترل کرد که عملیات سمپاشی و نگهداری از درختان آسان تر شود. برخی از تدابیر بهداشتی نیز وجود دارد که میتوان با استفاده از آنان، اغلب بیماری ها و آفات را کنترل کرد. مهم ترین بخش این تدابیر کاشت نهال سالم است. نهال سالم را میتوانید از نهالستان های معتبر خریداری کنید. نهالستان ها معمولا نهال ها را از نظر آفات و بیماری ها کنترل میکنند. برخی از روش های هرس کردن و جدا کردن شاخه و برگ های بیمار و سوزاندن آنها نیز میتواند در سلامت درخت موثر باشد.

مهم ترین آفات درختان گردو

تفاوت آفت با بیماری این است که آفات معمولا حشرات و موجودات زنده ای هستند که به درختان حمله کرده و به شاخه و ریشه و تنه و… آن آسیب وارد میکنند. حشرات، پرندگان، خزندگان؛ حلزون ها و… همگی در دسته ی آفات قرار میگیرند. حمله ی این آفات در تمامی مراحل زندگی درخت، حتی در مراحل انبار داری نیز ادامه دارد. حمله ی آفت ها میتواند به مرگ درخت نیز منجر شوند. بیشترین آمار خسارت به حشرات تعلق دارد. در این بخش به مهم ترین آفات درختان گردو اشاره میکنیم.

مهم ترین آفات درختان گردو عبارتند از:

  1. کرم گردو laspeiresia pomonela
  2. کرم میوه Paramyelois transitella :
  3. مگس پوست خوار میوه گردو rhagoletis cingulate
  4. شپشک گردو alcidodes porrectirostris
  5. ابریشم باف ناجور Lymantria obfuscate
  6. شته گردو Chromaphis jugtanicola
  7. پروانه فریZeuzera spp
  8. کچلی گردو Gracillaria roscipinnella
  9. سوسک شاخک بلند : Batocera horsfield
  10. کنه قرمزPanonychos ulmi
  11. کنه زرد Yasates unguiculatus
  12. شپشک توت : Pseudaulacaspis pentagona
  13. شپشک قرمز گلابیEpidiaspis teperii

در بخش بعدی به توصیف هریک از این آفات میپردازیم.

آفات مهم درختان گردو

کرم گردو :

این کرم پس از گذراندن دوران لارو به پروانه ای تبدیل میشود. هدف اصلی لاروها اغلب میوه های دانه دار از جمله گردو است. حمله ی این کرم میتواند به محصول خسارت شدیدی وارد کند و حتی تا 30 درصد محصول را از بین ببرد. پروانه ی این حشره معمولا در اواخر اردیبهشت و خرداد ظاهر میشوند و از طریق گلگاه وارد میوه ی نارس شده و باعث ریزش میوه میشوند. لارو نسل دوم از مغز گردو تغذیه میکند و آنرا از دورن پوک میکند.

روش مقابله با این حشره، استفاده از تله ی فرمونی است که باید در اردیبهشت کار گذاشته شود.

معرفی آفات مهم درخت گردو

کرم گردو

کرم میوه :

لاروهای این کرم به صورت گروهی به داخل میوه حمله میکنند. لاروهای نسل اول و دوم در فصل بهار و تابستان به میوه حمله میکنند و باعث آسیب رسیدن به آنها میشوند. لاروهای نسل سوم از طریق پوست سبز ترک خورده به میوه خسارت وارد میکند. کرم گردو زمینه ساز برای ورود این کرم به میوه ها است.

روش مقابله با این کرم ها متفاوت است. اولین راهی که برای مقابله با این کرم ها باید انجام دهیم حذف میوه های آسیب دیده و مومیایی شده است. همانطور که میدانید کرم گردو یک عامل زمینه ساز برای کرم میوه است در نتیجه دومین راه لازم برای مقابله با این کرم ها مقابله با کرم گردو است. سومین راه مبارزه با بلایت گردو است. برای جلوگیری از خسارات بیشتر به میوه باید میوه ها را سریعتر برداشت کنید. (پس از ترک برداشتن پوست سبز میوه را برداشت کنید) و در نهایت میتوان با استفاده از روش های سمپاشی آفات را از میوه دور کرد.

معرفی آفات مهم درخت گردو

کرم میوه

مگس پوست خوار میوه گردو :

همانطور که از نام این مگس پیداست، این حشره از پوست سبز میوه تغذیه و روی آن لکه هایی ایجاد میکند و دیگر نمیشود آن را در بازار عرضه کرد. همچنین پس از حمله ی این آفت، روی پوست سبز این میوه ترک ایجاد نمیشود. این حشره بیشترین آسیب را به میوه های دیررس و میان رس میرساند.

مهم ترین روش مقابله با این آفت استفاده ی به موقع از حشره کش ها است.

معرفی آفات مهم درخت گردو

مگس پوست خوار میوه گردو

شپشک گردو :

شپشک ها روی میوه تخم گذاری میکنند و لاروهای آنها از قسمت داخلی و مغز تغذیه میکنند و باعث ریزش میوه های نارس میشود. شپشکهای بالغ از گلبرگ ها و شاخه های نازک تغذیه میکنند. طول این حشرات به 12 میلی متر میرسد. رنگ آن کرمی مایل به سفید است.

روش اصلی مقابله با این بیماری دو بار محلول پاشی به فاصله یک هفته است.

معرفی آفات مهم درخت گردو

شپشک گردو

ابریشم باف ناجور :

ابریشم باف ناجور در فصل زمستان تخم میگذارد. غذای اصلی لاروها جوانه و برگ درختان است. این آفت معمولا پس از غروب آفتاب روی درخت ظاهر میشود. و میتوانند درخت را تا مرز نابودی بکشانند.

اصلی ترین روش مبارزه با این آفت، سمپاشی است.

معرفی آفات مهم درخت گردو

ابریشم باف ناجور

شته گردو :

این شته، زیر برگ ها و روی شاخه های جوان گردو زندگی میکند و از شیره ی گیاه تغذیه میکند. این شته ها از فروردین تا شهریور فعالیت میکنند. اصلی ترین خسارتی که به درخت گردو وارد میکند عبارتست از، باعث ریزش برگ ها میشود و مغز میوه را چروک میکند و روی شیره ی گیاه کپک سیاه میزند.

برای مبارزه با این شته باید گرانول دی سولفاتان را با خاک زیر درخت مخلوط کنید. روش های شیمیایی از قبیل استفاده از حشره کش ها نیز میتواند در کنترل شته بسیار موثر باشد.

معرفی آفات مهم درخت گردو

شته گردو

پروانه فری :

غذای لاروهای اصلی این آفت از قسمت های داخلی پوسته است. برای تبدیل شدن به شفیره از شاخه های جوان تغذیه میکند. باعث آلودگی و پژمردگی شاخه ها و برگ های درخت شده و آنها را به طور کامل از بین میبرد. لارو به رنگ صورتی و طول آن 7 سانتی متر است. پروانه فری به رنگ سفید با بالهای زیبا است.

روش مبارزه ی خاصی برای مقابله با پروانه فری تعریف نشده است.

معرفی آفات مهم درخت گردو

پروانه فری

کچلی گردو :

محل زندگی این کرم روی برگ درختان گردو است و باعث پیچاندن برگ ها میشود. در اواسط فصل زمستان است که این آفت ها به شاخه های بالایی حمله میکنند و برگ ها را قرمز کرده و پیچانده سپس به رنگ سیاه در می‌آورند.

برای مقابله با این آفت باید به محض مشاهده درخت را سمپاشی کرد.

معرفی آفات مهم درخت گردو

کچلی گردو

سوسک شاخک بلند :

از جمله آسیبی که سوسک شاخک بلند به درخت وارد میکند سوراخ کردن پوست درخت است. لاروهای این آفت در داخل پوسته ی درخت تونل ایجاد میکنند. حشرات بالغ اغلب از پوست درخت تغذیه میکنند.

روش مقابله جمع آوری این حشرات است. همچنین میتوانید در سر راه تونل های ایجاد شده توسط این حشرات از بی سولفات کربن استفاده کنید.

معرفی آفات مهم درخت گردو

سوسک شاخک بلند

کنه قرمز :

این آفت میتواند به درختان مختلفی از جمله گردو آسیب وارد کند. محل زندگی این آفت در فواصل بین شاخه ها و در شکاف پوسته های درخت است. تخم این حشره میتواند تا دمای 30- درجه را تحمل کند. حمله ی این آفت میتواند برگ ها را به رنگ خاکستری دربیاورد و باعث ریزش آنها شود.

برای مبارزه با این کنه در فصل بهار و تابستان اقدام به سمپاشی و استفاده از کنه کش های مخصوص کنید.

معرفی آفات مهم درخت گردو

کنه قرمز

کنه زرد :

این کنه فقط در درختان گردو دیده میشود. بسیار ریز است و با چشم غیر مسلح دیده نمیشود. به رنگ زرد است و شبیه به یک دانه ی برنج است. این کنه باعث قهوه ای سپس زرد شدن برگ ها میشود. پس از زرد شدن تمامی برگ های درخت، برگ ها شروع به ریزش میکند.

برای مبارزه با این آفت، با استفاده از روش های سمپاشی و کنه کش میتوان این آفات را کنترل کرد.

معرفی آفات مهم درخت گردو

کنه زرد

شپشک توت :

این شپشک به شکل مخروطی و پهن است و رنگ آن صورتی است. جنس نر این آفت در زیر سپر به رنگ سفید و جنس ماده آن به رنگ زرد است. لارو به رنگ سرخ و نارنجی است. این آفت به تنه و بازوهای درخت آسیب میزند و یک لایه از سپر مومی روی آن ایجاد میکند.

برای مبارزه با این آفت، در فصل زمستان از روغن زرد مخصوص استفاده کنید.

معرفی آفات مهم درخت گردو

شپشک توت

شپشک قرمز گلابی :

 جنس ماده ی این آفت به رنگ قرمز دیده میشود و یک سپر مومی کوچک به رنگ خاکستری روی آن قرار دارد. بیشترین آسیب را به شاخه و بازو و تنه درخت میرساند و باعث ضعیف شدن آن میشود.

روش مقابله ی خاصی برای این آفت تعریف نشده است.

نتیجه گیری

مبارزه با آفات درختان گردو اغلب با استفاده از روش های سمپاشی توصیه شده است. اما سم به علت تاثیری که روی میوه میگذارد ممکن است وارد چرخه ی غذایی شده و به بدن انسان آسیب بزند. از طرف دیگر آسیب غیر قابل جبرانی به محیط زیست وارد خواهد کرد. درنتیجه سعی کنید از بروز این آفات پیشگیری کنید.

نهالستان سعید قاسمی دارای بیش از نیم قرن تجربه در زمینه ی پرورش و فروش نهال گردو، شناخت انواع بیماریهای گردو و بیماری نهال گردو است. نهالستان پالیز گردو بزرگ ترین نهالستان در شمال غرب ایران است. این نهالستان قادر است انواع ارقام گردو را در هر مقیاسی برای مشتری فراهم کند. دارای شماره ثبت اختراع و شناسنامه ی معتبر است. اگر قصد خرید نهال گردو را دارید حتما با مشاوران ما در نهالستان سعید قاسمی تماس بگیرید تا از مشاوره های رایگان ما بهره مند شوید.

تماس با پالیز گردو