پیش فروش نهال گردو آغاز شد.پیش خرید انواع نهال گردو در اولین بزرگترین مرکز تخصصی گردو در ایران بزرگترین تولید کننده انواع نهال گردو در کشور.کلیه نهال های مجموعه پالیز گردو زیر نظر مهندسین جهاد کشاورزی و کلینیک گیاه پزشکی و کادر فنی مجرب همراه با شناسنامه و گواهی بهداشت تولید و صادر می گردد. افتخار خانواده ما تجربه ۱۰۰ سال تولید نهال گردوست.پالیز گردو با فعالیت ۱۰۰ ساله در زمینه کاشت نهال گردو جدآ جد (پدر به پسر) بعنوان تولید کننده اختصاصی نهال گردو در ایران شناخته شده که فعالیت پیوند گردو را از سال ۸۴ اغاز نموده است

مدیریت 09144501003
مشاوره 09144501007

ضرورت کود بعد برداشت درخت گردو چیست؟

معمولا هر باغدار و کشاورزی پس از پایان فصل زراعی، به میزان خاصی از محصول خود برداشت می‌کند. باید در نظر داشت انجام کار کشاورزی چندان مهم نیست بلکه میزان محصول برداشت شده توسط کشاورز و باغدار حائز اهمیت است. قطعا یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که در این زمینه بسیار تاثیرگذار است، تنظیم و رعایت یک برنامه اساسی در راستای کود بعد برداشت درخت گردو برای درخت است.  پالیز به عنوان بزرگترین نهالستان گردو در کشور با فروش انواع نهال گردو می‌تواند راه را در زمینه کاشت درخت گردو، تغذیه و در نهایت برداشت محصولی منحصر به فرد برای کشاورزان و باغداران هموار کند؛ بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص موارد مذکور در ادامه این مقاله با پالیز همراه باشید.

تغذیه مناسب درخت گردو در زمستان

 از برنامه کامل تغذیه گردو چه می دانید؟

یک کشاورز و باغدار می‌تواند با یک برنامه‌ریزی مناسب و دقیق، در راستای تغذیه درخت و رعایت نکاتی در این زمینه، برداشت خود را به دو یا سه برابر برساند. کشاورز نباید از این نکته غافل شود که اکثر هزینه‌ها و حتی فعالیت‌هایی که در حوزه کشاورزی معمولی و کشاورزی پولساز و سودده صرف و انجام می‌شود، مشترک هستند و تنها تفاوت موجود در آن‌ها میزان و حجم این هزینه و فعالیت است. این هزینه‌ها شامل اجاره، سم، آب، بذر، کود، کارگر و غیره است که با صرف هزینه‌ای بیشتر برای اجرا و عملی کردن طرح تغذیه بعد برداشت درخت گردو، قطعا زمان برداشت محصول، چند برابر هزینه صرف شده به دست کشاورز می‌رسد.

فصل یک فاکتور مهم در تغذیه درختان است، در بین مراقبت‌هایی که در فصل خواب و استراحت درختان صورت می‌گیرد، بهترین مراقبت بهره‌مندی و استفاده از کودهایی است که سبب افزایش بازدهی در فصل‌های بعدی شده و درخت زمان به بار نشستن، میزان بیشتری از محصول را به کشاورز تقدیم می‌کند. درخت گردو از انواع درختان با ارزشی است که با شرایط مختلف جوی و آب و هوایی سازگار است و باید به این مسئله واقف بود که تغذیه بعد برداشت درخت گردو به قدری مهم است که به عنوان یک عامل اساسی و موثر در سطح کیفیت محصول به شمار می‌آید. این عامل بر طعم و شکل میوه گردو، افزایش مقاوت آن در برابر سرمای هوا و انواع امراض و آفات و همچنین پیشگیری از ریزش میوه از درختان تاثیر بسیار می‌گذارد. باید یک کشاورز اطلاعات و آگاهی‌های لازم را در زمینه تغذیه و مواد مغذی مورد نیاز درخت گردو کسب کند و مهم‌تر از این نکته، باید بداند چه حجم و میزانی از مواد مغذی برای رشد درخت گردو لازم است.

آن چه کشاورزان و تولید کنندگان گردو باید در مورد تغذیه درخت گردو بدانند.

در زمینه کشت، برداشت و مهم‌تر از آن تغذیه بعد برداشت درخت گردو و همچنین برنامه مراقبتی از درخت، نکاتی وجود دارد که بسیار حائز اهمیت است؛ این نکات به شرح زیر اند:

  • تکرار مصرف کودهای هیومیک اسید مانند اوریکس و اکتیو هیوم، در خاک‌های شور و قلیایی
  • رعایت حد و مرز در مصرف کود جهت محلول‌پاشی در هزار لیتر آب و همچنین رعایت حدود مصرف کود توصیه شده برای آبیاری در یک هکتار
  • دقت در انتخاب زمان درست و مناسب برای انجام کار محلول‌پاشی که بهترین زمان ساعات اولیه صبح و غروب است.
  • استفاده از تانکرهایی که دارای آپشن همزن برای سم‌پاشی اند.
  • در اجرای برنامه و طرح تغذیه بعد برداشت درخت گردو، محلولی که باغدار آماده می‌کند باید حتی الامکان، در اسرع وقت مصرف شود؛ اگر از زمان مصرف آن گذشت، محلول و در نتیجه انجام کار دچار اختلال خواهد شد.
  • برای مخلوط و محلول کردن چند نوع کود و سم بهتر است ابتدا در مقادیر کوچک تست شود.
  • برای اینکه کود و سم بهتر حل شوند و نتیجه بهتری از این محلول عاید کشاورز شود، راه درست‌تر این است که آن ها ابتدا در یک گالن ۵ لیتری حل شوند و سپس به تانکر انتقال داده یابند.

رعایت این نکات در تغذیه بعد برداشت درخت گردو می‌تواند بسیار اثربخش باشد و نتیجه‌ای عالی و غیر قابل تصور را برای باغدار به ارمغان بیاورد.

مواد غذایی مورد نیاز گیاهان کدام اند؟

موادی که می‌توانند در حیات و زندگی یک گیاه از جمله درختان گردو نقش ایفا کنند و تاثیری از خود بر جای بگذارند، به سه دسته مهم تقسیم‌بندی می‌شوند که به شرح زیر اند :

فواصل تغذیه درخت گردو

  1. عناصر مفید و مواد مغذی: این دسته، موادی هستند که اگر به اندازه کافی و مناسب در محیط رشد درخت گردو و سایر گیاهان موجود باشند، گامی بزرگ در جهت رشد و نمو درخت گردو و دیگر گیاهان برمی‌دارند.
  2. عناصر مضر و غیر مفید: ای عناصر، موادی هستند که نه تنها هیچ منفتعی برای گیاه نداشته و هیچ تاثیر مثبتی در مسیر رشد گیاه ندارند بلکه برعکس تاثیر منفی می‌گذارند و برای رشد گیاه مضراتی به همراه خواهند داشت.
  3. گروه سوم بسیار لازم و ضروری هستند و باید حتما در برنامه تغذیه بعد برداشت درخت گردو، برای رشد بهتر درخت و چند برابر شدن محصول به کار برده شوند. دسته سوم ملزم به داشتن شرایط زیر هستند:
  • ماده غذایی و عنصر به طور مستقیم و بدون هیچ واسطه‌ای در سیستم و چرخه رشد و متابولیستم گیاه تاثیر بگذارد.
  • هیچ ماده غذایی دیگری نتواند مسئولیت و وظایف آن را به عهده بگیرد و قابلیت جایگزینی یا جابجایی با دیگر مواد غذایی و عناصر را نداشته باشد.
  • گیاه یا درخت با حذف و نبود این ماده غذایی نتواند به زندگی خود ادامه دهد و روند رشد خود را رو به بن‌بست ببیند.

مسئولیت کشاورز در زمینه تغذیه بعد از برداشت درخت گردو چیست؟

اغلب کشاورزان از هفته دوم شهریور ماه شروع به برداشت گردوهای خود می‌کنند. اما بهتر آن است که این محصول  پر فایده کمی دیرتر چیده شود و کار برداشت آن به اواخر تابستان و اوایل پاییز موکول شود. در چنین مواقعی و درست پس از برداشت گردو، در ذهن افراد یک سوال شکل می‌گیرد که آیا درخت گردو را پس از چیدن میوه آن به حال خود رها کنیم؟ آیا کشاورز تا سال آینده در مقابل درخت یا درختان گردو هیچ گونه مسئولیتی ندارد؟ آیا درخت گردو قرار است به خواب عمیق زمستانی برود؟ پس از گذر از مرحله برداشت میوه درخت گردو، باغدار وارد یک قسمت دیگر از کار کشاورزی می‌شود که آن قسمت، در زمینه تغذیه بعد برداشت درخت گردو، ساماندهی اوضاع درخت و آماده‌سازی آن برای سال آتی می باشد. این برنامه دربردارنده قسمت‌هایی نظیر کوددهی، آب‌دهی و آبیاری است. آبیاری درخت اگر در فواصل طولانی‌تر و بازه‌های زمانی بیشتری به دلایل رطوبت هوا، آغاز فصل سرما و مهم‌تر از همه عدم نیاز درخت گردو به آب زیاد انجام شود، در اندازه حساب شده، هیچ ایرادی نداشته و مشکل‌ساز نخواهد. اما مبحث تغذیه درخت بحثی کاملا جدی و مهم است و رعایت نکات و تبعیت از قوانین خود را می‌طلبد. این اصول و قواعد عبارتند از:

تغذیه درختان گردو بعد برداشت

  • با به خواب رفتن درخت گردو در فصل زمستان، فعالیت‌ ریشه ها کم شده و خود را به ذخایر کربوهیدراتی متکی می‌کنند. بهترین زمان برای افزایش ذخیره غذایی درختان گردو، کود بعد برداشت درخت گردو است. در این برهه زمانی تمام عناصر و مواد غذایی جذب شده از طریق برگ‌ها در هنگام سمپاشی، به واسطه ریشه در سرشاخه‌ها و جوانه‌ها ذخیره می‌شوند و در فصل بعدی برداشت قطعا در تقویت میوه و افزایش برداشت آن موثر خواهند بود. راهکار دیگری که می‌توان جایگزین محلول‌پاشی نمود، بهره‌مندی از کود ارگانیک و طبیعی است که معمولا کشاورزان ان را در پای درخت، در زیر خاک دفن می‌کنند.
  • درخت گردو و مجموع درختان دیگر پس از باردهی و برداشت محصول حتما و لزوما به تغذیه پاییزه نیازمند هستند. در گذر از دوره رشد و به ثمر نشستن میوه گردو، فعل و انفعالات و تغییرات بیوشیمیایی زیادی در درخت حادث می‌شود و این باعث می‌شود حجم کثیری از کربوهیدرات‌ها و انرژی موجود در درخت توسط درخت مصرف شده و به اتمام برسد.
  • برای کسب موفقیت در پیاده‌سازی برنامه عملیات بعد برداشت درخت گردو، استفاده از کودی کاملا ارگانیک و طبیعی تاکید می‌شود تا منتج به افزایش تولید دانه، گل و میوه در بهار سال آینده شود. چنین کودی باید متشکل از سه عنصر مهم بر، روی و ازت باشد تا فرآیند فروت ست و تشکیل و تولید جوانه درخت گردو با موفقیت پشت سر گذاشته شود.

کلام آخر

برای تامین مواد مغذی خاک و در نهایت تزریق و ارسال آن به گیاه یا درخت گردو، می‌توان به راه‌های زیادی متوسل شد که در این زمینه پخش سطحی کود و شخم زدن سطح زمین کشاورزی و باغ، محلول‌پاشی، کانال کود، کود آبیاری، تزریق کود به درخت و چال کود پیشتاز اند که انجام این کارها و پیاده‌سازی این برنامه‌ها بر روند تغذیه بعد برداشت درخت گردو تاثیر بسیار خوب و مثبتی خواهد داشت. پیشنهاد ما به شما در این حوزه، برای کسب موفقیتی چشمگیر و روزافزون، برقراری ارتباط با گروه بزرگ و برجسته نهالستان پالیز با مدیریت جناب آقای سعید قاسمی در سمت شمال غربی کشور است. این گروه با ارائه خدماتی کامل و بی نقص در زمینه مشاوره و راهنمایی، به صورت گسترده در حوزه فروش مستقیم انواع نهال گردواز جمله نهال گردو ویژه مناطق سردسیر، لیبل دار، شناسنامه دار، پیوندی مورد تایید جهاد کشاورزی و ژنوتیپ ها و همچنین خدمات مرتبط با احداث باغ از قبیل باغداری، آبیاری، کوددهی، هرس، پیشگیری و درمان بیماری های گیاهی، بستر سازی، آزمایش و اصلاح خاک و …، یاور باغداران و سرمایه گذاران عزیز می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ومتخصصان پالیز در ارتباط باشید.

4/5 - (4 امتیاز)

تماس با پالیز گردو