پیش فروش نهال گردو آغاز شد.پیش خرید انواع نهال گردو در اولین بزرگترین مرکز تخصصی گردو در ایران بزرگترین تولید کننده انواع نهال گردو در کشور.کلیه نهال های مجموعه پالیز گردو زیر نظر مهندسین جهاد کشاورزی و کلینیک گیاه پزشکی و کادر فنی مجرب همراه با شناسنامه و گواهی بهداشت تولید و صادر می گردد. افتخار خانواده ما تجربه ۱۰۰ سال تولید نهال گردوست.پالیز گردو با فعالیت ۱۰۰ ساله در زمینه کاشت نهال گردو جدآ جد (پدر به پسر) بعنوان تولید کننده اختصاصی نهال گردو در ایران شناخته شده که فعالیت پیوند گردو را از سال ۸۴ اغاز نموده است

مدیریت 09144501003
مشاوره 09144501007

چگونه با بیماری ریشه آرمیلاریا درخت گردو مبارزه کنم؟

بیماری ها یکی از مهم ترین خطراتی هستند که باغ ما را تهدید میکنند. آن ها به وسیله ریشه، بریدگی های موجود در شاخه و زخم ها و شانکرهای تنه؛ به درخت نفوذ کرده و رفته رفته درخت را از بین میبرد. بیماری ریشه آرمیلاریا درخت گردو؛ یکی از مهم ترین بیماری های اغلب درختان به خصوص درخت گردو میباشد. این بیماری از راههای متعددی وارد درخت شده و با ضعیف نمودن درخت، زمینه را برای حمله آفات و یا ابتلا به سایر بیماری ها فراهم میکند. در این مطلب درنظر داریم تا بیشتر درباره راهکارهای مبارزه با این بیماری خطرناک بدانیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

علائم بیماری ریشه آرمیلاریا درخت گردو

بیماری ریشه آرمیلاریا درخت گردو

بیماری ریشه آرمیلاریا یا همان پوسیدگی ریشه بند کفشی یکی از بیماری های شایع به خصوص در مناطق معتدل است. عامل اصلی آن نوعی قارچ است. این بیماری، اغلب به جنگل های بومی و کاشته شده و باغ های میوه، و حتی پارکها و فضای سبز شهری و حتی گیاهان غیرچوبی منتقل شده و آسیب های جبران ناپذیری به آنها میزند. بیشترین مناطق آسیب پذیر در دنیا، مناطق معتدل در اروپا و آسیا، مثل ژاپن و بخش هایی از آمریکای شمالی و آفریقای جنوبی و مناطقی در استرالیا و نیوزلند است. به طور کلی هرچه منطقه ی باغ، معتدل تر باشد؛ احتمال ابتلای درختان به بیماری افزایش میابد. این قارچ حدود 400 گونه دارد. که در قاره های مختلف، انواع متعددی از آن دیده میشود.

روش انتقال بیماری ریشه آرمیلاریا درخت گردو

قارچ آرمیلاریا معمولا به دو روش منتقل میشود:

  • اولین روش به صورت بازیدیوسپورهای جنسی و از طریق هوازاد انجام میشود. و در مواردی یک بخش بزرگ جدید آلوده را ایجاد میکند.
  • دومین روش انتقال، به صورت پاتوژن از درخت بیمار به درختان اطراف آن و یا به صورت میلیسوم از ریشه درخت بیمار به ریشه درختان اطراف آن است. همچنین این بیماری میتواند به صورت ریزومورف از طریق خاک به درختان همسایه منتقل شود.

منشا آلودگی میتواند یک باغ آلوده باشد. این بیماری حتی در باغ های مرده نیز تا 50 سال باقی مانده و بیماری را به سایر درختان جدید و یا باغ های همسایه منتقل کند.

روش تشخیص بیماری ریشه آرمیلاریا درخت گردو

شاخه : با بریدن چوب درختان خواهید دید که؛ چوب درختانی که دچار این بیماری شده اند؛ در شب همانند کرم شب تاب میدرخشند. که در اصطلاح به این درختان روباه آتشین گفته میشود.

ریشه: ریشه درختان بیمار؛ بیشترین آسیب را در این بیماری متحمل میشود. از این رو با مشاهده ریشه به آسانی میتوانید وجود قارچ را در آن تشخیص دهید. ریشه ها در اثر ابتلا به بیماری پوسیده میشوند. با کنار زدن خاک و مشاهده ریشه های پوسیده و دارای شانکر خواهید دانست که درخت شما مدت زیادی است، که دچار این بیماری شده است. اگر درخت شما به تازگی به این بیماری مبتلا شده باشد؛ قارچ آرمیلاریا توسط ریشه وارد شده و به تنه داخلی درخت نفوذ میکند. بخش هایی از ریشه که آلوده به بیماری هستند، دچار شانکرهای عمیق میشود.

تاج: روی تاج درختان بیمار معمولا خشکی شاخه ها و باریک شدن تاج را مشاهده میکنیم. برگ ها زرد شده و جوانه های برگ قرمز میشوند و در صورت شدت بیماری، طوقه درخت دچار پوسیدگی داخلی شود. که این مورد؛ یکی از مهم ترین راه های تشخیص این بیماری است.

روش های پیشگیری بیماری آرمیلاریا درخت گردو

تنه: یکی از مهم ترین نشانه های وجود بیماری؛ دیده شدن Mycelial fans در درختان بیمار و مرده است. این میلیسلیال فن ها همانند حصیرهایی سفید رنگ به شکل بادبزن، در بین تنه و چوبهای درخت قرار میگیرند. این قارچ ها اغلب در اواخر تابستان و یا اوایل پاییز در درختان ظاهر میشوند. آنها به صورت خوشه ای نزدیک به پایه درخت رشد میکنند. چترهای قارچ ها به رنگ قهوه ای و عسلی با پرزهای ریز روی آن و تیغه های شعاعی سفید رنگ است.

خاک: ریزومورف ها نیز یکی دیگر از علائم ابتلا به قارچ آرمیلاریا به شمار میرود. پیدا کردن ریزومورف های کوچک در ابتدا بسیار مشکل است. با پیشرفت بیماری تعداد و اندازه ی آنها بیشتر خواهد شد. شکل ظاهری ریزومورف ها استوانه ای و به صورت شاخه دار شکل در خاک و یا به صورت پهن در زیر ریشه ها دیده میشوند. قطر آنها معمولا بین 1 تا 5 میلیمتر است. و به رنگ قهوه ای و سیاه دیده میشوند. اغلب روی ریشه های آلوده شده وجود دارند. توصیه میشود، برای تشخیص دقیق این بیماری با متخصصین بیماری شناسی و آفات در پالیزگردو مشورت نمایید.

ساقه: اسپور پرینتس سفید رنگ با ساقه های سفید تا قهوه ای خالدار با زائده ای روی ساقه ها وجود دارند.

خسارت بیماری آرمیلاریا درخت گردو

این بیماری پس از حمله به درختان؛ باعث خشکی، ریزش برگ ها و فشردگی خاک و… میشود. این قارچ با ضعیف کردن درختان، زمینه را برای ابتلا به بیماری های دیگر و یا حشرات فراهم مینماید.

راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری آرمیلاریا درخت گردو

درمان بیماری آرمیلاریا درخت گردو

بهترین راه در مواجهه با یک بیماری؛ پیشگیری از ابتلا به آن بیماری است. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، توصیه میکنیم تا راهکارهای زیر را در پیش بگیرید:

  • انتخاب بهترین نهال گردو برای منطقه معتدل

همانطور که اشاره شد این بیماری در مناطق معتدل شایع تر است. از این رو برای جلوگیری از این بیماری از درختان مقاوم تر و متناسب با آب و هوای معتدل و مرطوب بهره ببرید.

  • از بین بردن اینوکلوم

یعنی ریشه های آلوده را به طور کامل از خاک جدا نموده و آن را در جایی به دور از باغ بسوزانیم. با این کار منشا بیماری در خاک را از بین برده و از انتشار آن جلوگیری میشود.

  • از بین بردن احتمال ابتلا به بیماری

این یعنی اگر میدانیم در همسایگی و اطراف باغی، این بیماری شایع است. از خرید باغ و پرورش درخت در آن اجتناب نماییم.

  • تنک کردن درختان

تنک کردن درختان مبتلا به این بیماری با ریسک های زیادی همراه است. زمانی که تراکم درختان بیشتر باشد. احتمال ابتلای سایر درختان به این بیماری نیز افزایش چشمگیری میابد. تنک کردن میتواند این احتمال را تا حدودی کاهش دهد. از طرف دیگر تنک کردن به افزایش اینوکلوم ها و قارچ ها نیز کمک کرده و باعث تحریک بیماری خواهد شد. بنابراین تنک کردن برای درختان؛ هم میتواند مفید و هم مضر باشد.

  • ایجاد موانع در خاک

ایجاد مانع در خاک به خصوص در باغ ها میتواند از انتقال بیماری توسط ریزومورف ها جلوگیری کند. کندن خندق به عمق 1 متر و ایجاد موانع فیزیکی پلاستیکی و پرکردن مجدد خاک؛ میتواند یک روش کارامد برای کنترل بیماری شود.

  • استفاده از سموم شیمیایی

برای کنترل این بیماری استفاده از قارچ کش های زیر موثر است:

 

راهکارهای درمان بیماری آرمیلاریا درخت گردو

  • کلروپیکرین chloropicrin
  • بی سولفیدکرین carbon disulphide
  • متیل بوماید

نتیجه گیری

بیماری ریشه آرمیلاریایی درخت گردو یکی از مهم ترین و شایع ترین بیماری ها در مناطق مرطوب است. تشخیص این بیماری در مراحل اولیه بسیار دشوار است. و بهترین زمان برای مبارزه با این بیماری در ابتدای ابتلا است. بنابراین برای تشخیص دقیق این بیماری توصیه میکنیم؛ با مشاهده علائم اولیه این بیماری با متخصصین بیماری شناسی و آفات ما در پالیزگردو مشاوره نمایید.

نهالستان پالیزگردو با مدیریت جناب آقای سعید قاسمی دارای کلیه مجوزهای رسمی از جهاد کشاورزی از جمله شناسنامه معتبر؛ گواهینامه معتبر و رسمی و گواهی ثبت اختراع میباشد. فعالیت اصلی نهال فروشی پالیزگردو در حوزه فروش انواع ارقام نهال از جمله فروش نهال گردو است. همچنین این نهالستان به همراه تمامی نهال ها، گواهی سلامت و ضمانتامه کتبی ارائه میدهد. جهت پیش خرید و یا خرید نهال گردو و یا کسب اطلاع از قیمت نهال گردو با کارشناسان ما در پالیزگردو در ارتباط باشید.

تماس با پالیز گردو