پیش فروش نهال گردو آغاز شد.پیش خرید انواع نهال گردو در اولین بزرگترین مرکز تخصصی گردو در ایران بزرگترین تولید کننده انواع نهال گردو در کشور.کلیه نهال های مجموعه پالیز گردو زیر نظر مهندسین جهاد کشاورزی و کلینیک گیاه پزشکی و کادر فنی مجرب همراه با شناسنامه و گواهی بهداشت تولید و صادر می گردد. افتخار خانواده ما تجربه ۱۰۰ سال تولید نهال گردوست.پالیز گردو با فعالیت ۱۰۰ ساله در زمینه کاشت نهال گردو جدآ جد (پدر به پسر) بعنوان تولید کننده اختصاصی نهال گردو در ایران شناخته شده که فعالیت پیوند گردو را از سال ۸۴ اغاز نموده است

مدیریت 09144501003
مشاوره 09144501007

6 علت اصلی ترک خوردن پوست تنه گردو چیست؟

ترکیدن پوست درختان گردو و ترکیدگی تنه و ترک خوردن شاخه ها، یکی از مهم ترین نگرانی های باغداران است. باغداران همواره میخواهند بداند چرا پوسته تنه ی درخت گردویشان ترک میخورد؟ و چگونه باید از بروز ترک روی درختان جلوگیری کرد؟ تیم تخصصی گیاه شناسی و بیماری شناسی و آفات درختان گردو در پالیزگردو با بررسی و تحقیق فراوان دلایل متعددی برای ترک خوردگی تنه و شاخه درختان گردو بیان میکند. که در این مطلب قصد داریم به آنها بپردازیم.

چرا پوسته تنه درختان گردو ترک میخورد؟

این مورد در باغ های گردوی کشور ایران امری متداول است. بیشتر باغداران قدیمی در باغ های خود تجربه ی همچین درختانی را داشته اند. این ترک های در ابتدا کوچک بوده و رفته رفته تبدیل به شکاف هایی عمیق میشوند. این ترک ها به علت قطع آوندها، در روند تغذیه درختان اختلال وارد کرده و آن را متوقف میکنند. در ابتدا کاهش محصول دهی درختان گردو را شاهد خواهیم بود. با گذشت زمان و افزایش عمق شکاف ها روی تنه درختان، بستری مناسب برای حمله بیماری ها و محل زندگی آفات متعدد خواهد بود. این کار درختان گردو را ضعیف و ضعیف تر میکند. تا جایی که باعث مرگ درختان خواهد شد.

این مورد در باغ های گردوی کشور ایران امری متداول است. بیشتر باغداران قدیمی در باغ های خود تجربه ی همچین درختانی را داشته اند.

علت اول ترک خوردگی روی شاخه و تنه درختان گردو:

مهم ترین علت این ترک ها سرد شدن بیش از هوا است. زمانیکه درختان دچار نوسانات شدید دمایی میشوند؛ ممکن است تنه و پوسته و شاخه های آن ترک بخورند. نوسانات دمایی یعنی در فصل زمستان در یک روز هوا به شدت سرد شود و به دمای زیر صفر درجه سانتیگراد برسد و روز بعد به طور ناگهانی هوا گرم شود. منبسط و منبقض شدن مداوم مولکول های درختان میتوان باعث ایجاد ترک هایی روی شاخه و تنه درخت گردو بشود. همچنین اختلاف زمان انبساط در چوب بیرونی و داخلی نیز میتواند ترک درختان را تشدید نماید.

علت دوم ترک خوردگی روی شاخه و تنه درختان گردو:

یکی دیگر از دلایل ترک خوردگی روی تنه ها و شاخه ها؛ کاشت درخت در خاک هایی با زهکشی نامناسب است. این دسته از درختان در مقابل یخ زدگی بسیار آسیب پذیرند.

علت سوم ترک خوردگی روی شاخه و تنه درختان گردو:

مصرف کودهای ازته بیش از حد و افزایش سرعت رشد درختان با تغذیه و کوددهی میتواند روند ترک خوردگی روی تنه و شاخه درختان گردو را سرعت بخشد.

علت چهارم ترک خوردگی روی شاخه و تنه درختان گردو:

یکی دیگر از دلایل این ترک ها؛ آفتاب سوختگی است. آفتاب شدید باعث خشک شدن و ترکیدگی لایه های رویی پوست تنه درخت میشود. این نوع ترک ها در فصل زمستان بیشتر است. دلیل آن نیز اختلاف دمای شدید روزها و شب ها در فصل زمستان است. که باعث انبساط و انبقاض پوست تنه گردو شده و روی آن ترک هایی ایجاد میکند. این بخش های آسیب دیده به علت ضعیف شدن، در فصل بهار تغییر رنگ میدهند و سیاه میشوند. که به آن اصطلاحا آفتاب سوخته میگویند. این مورد در درختان جوان به علت پوست نازک؛ بیشتر است.

یکی دیگر از دلایل این ترک ها؛ آفتاب سوختگی است. آفتاب شدید باعث خشک شدن و ترکیدگی لایه های رویی پوست تنه درخت میشود

جلوگیری: برای جلوگیری از آسیب دیدن پوست درختان جوان میتوانید با رنگ لاتکس سفید؛ تنه درختان را رنگ کنید.

علت پنجم ترک خوردگی روی شاخه و تنه درختان گردو:

یکی دیگر از دلایل ترک خوردن شاخه درختان گردو؛ هرس سنگین و یا خاک ورزی دیرهنگام است. خاک های نامناسب و شنی و سمپاشی های متعدد، باعث ضعف درخت در برابر سرمازدگی خواهد شد. بریدگی ها و ترک های شاخه های هرس شده در اثر سرما افزایش میابند.

جلوگیری: برای جلوگیری از این مورد؛ باید در فصل پاییز و زمستان شاخه ها و تنه درختان جوان را با رنگ سفید بپوشانید. چون رنگ سفید گرما را دفع میکند؛ باعث کاهش دمای تنه و شاخه در اثر آفتاب شدید شده و در نتیجه احتمال تغییرات شدید دما را کاهش میدهد.

علت ششم ترک خوردگی روی شاخه و تنه درختان گردو:

آبیاری سنگین و یا بارندگی شدید قبل از برداشت محصول نیز یکی از دلایلی است که روند ترک خوردگی در درختان را افزایش میدهد. در اواخر دوره رشد میوه؛ آب به وسیله میوه جذب شده و از درون به پوسته بیرونی میوه نیرو وارد میکند. این عامل باعث ایجاد ترک روی پوسته درختان میشود. این مورد برای میوه با پوسته ی مقاومی چون گردو کمتر اتفاق میوفتد.

جلوگیری: برای جلوگیری از این مورد باید میزان آبیاری را در اواخر دوره رشد میوه کاهش دهید. یک روش جلوگیری دیگر نیز تنک کردن میوه در مراحل اولیه رشد میوه است.

میزان آبیاری را در اواخر دوره رشد میوه کاهش دهید

نتیجه گیری

در این مطلب با دلایل ترک خوردگی پوسته و تنه درختان گردو بیشتر آشنا شده و راه های مقابله با برخی را آموختیم. توجه داشته باشید که درختان گردو یکی از بهترین و مقاوم ترین درختان برای کاشت در باغ است. که کاشت آن با سوددهی بسیار عالی برای باغداران همراه خواهد بود. با مراقبت و رسیدگی پیوسته به درختان خود از بروز آسیب و بیماری و آفات به درختان جلوگیری نمایید. تا محصول دهی باغ بیشتر و در نتیجه سودآوری مالی افزایش یابد. یکی از مهم ترین روش های مقابله با ترک خوردگی در پوسته درختان گردو؛ کاشت ارقام مقاوم با تحمل سرمایی بالاتر است. حتما قبل از خرید و کاشت نهال گردو؛ از شرایط آب وهوایی و اقلیمی منطقه باغ خود آگاه شده و با توجه به فاکتور ارتفاع از سطح دریا؛ بهترین نهال گردو را برای باغ خود خریداری نمایید.

نهالستان پالیزگردو؛ بیش از نیم قرن است که به عنوان بزرگترین نهالستان در شمال غربی ایران شناخته میشود. این نهال فروشی دارای کلیه مجوزهای لازم و معتبر از جهاد کشاورزی از جمله؛ شناسنامه معتبر و رسمی؛ گواهی ثبت اختراع و گواهینامه معتبر میباشد. فعالیت اصلی این مرکز در حوزه فروش انواع ارقام نهال به خصوص فروش نهال گردو میباشد. این مرکز موفق به تولید انواع ارقام نهال از جمله ژنوتیپ ها؛ ارقام اصلاح شده و سایر نهال ها با سازگاری بیشتر با شرایط آب وهوایی و اقلیمی کشور شده است. و به همراه تمامی محصولات خود گواهی سلامت و ضمانتامه کتبی ارائه میدهد. جهت پیش خرید و یا خرید نهال گردو و یا کسب اطلاع از قیمت نهال گردو و همچنین مشاوره در حوزه راه اندازی باغ گردو و… از طریق راه های ارتباطی با ما در تماس باشید.

تماس با پالیز گردو