گردو درختی برگ ریز است که اغلب از دانه های خوراکی آن استفاده میشود. دانهها درخت گردو بسیار ارزشمند هستند به همین دلیل کشاورزان کشور های مختلف ازجمله ایران، انواع مختلفی از آن را کشت کرده تا از این دانه ها استفاده کنند. نکته حائز اهمیت در پرورش این درخت تغذیه و کود دهی آن، آب یاری و سم زدایی است که اگر هر کدام از مراحل به درستی انجام نشود، درخت دچار مشکل می شود و در شرایط حاد، درخت از بین خواهد رفت. یکی از این مشکلات، پوسیدگی زغالی گردو است که قسمت های مختلف گیاه به خصوص ریشه ها را درگیر میکند. با این مقاله از مجموعه پالیز ،که میتوانید خرید اینترنتی نهال گردو را از طریق آن بهراحتی انجام دهید، همراه باشید تا با این بیماری آشنا شویم و از راه حل های مقابله با آن، آگاهی کسب کنیم.
عامل پوسیدگی زغالی گردو، قارچی است که نام آن ماکروفومینا فازولینا است. این قارچ می تواند ریشه و ساقه انتهایی که وارد خاک میشود را آلوده کند و سپس این آلودگی را گسترش دهد. این بیماری در بسیاری از کشورها دیده شده است که انواع مختلفی از درختان گردو را درگیر کرده است. اگر درخت گردو در محیطی کشت شود که رطوبت کم، هوا گرم و خشک و خاک فقیر از منابع مغذی باشد، درخت دچار پوسیدگی زغالی گردو می شود. هنگام مشاهده علائم اولیه، باید برای درمان درخت گردو اقدام شود. در غیر اینصورت درخت از بین می رود و ممکن است درختان دیگر نیز به این بیماری مبتلا شوند.
قارچ عامل بیماری پوسیدگی زغالی گردو، میتواند چندین سال در خاک زنده بماند و درختان زیادی را دچار مشکل کند. ساقه این قارچ، با رشد کردن به ریشه های درخت گردو می رسد و به داخل آوندهای ریشه درخت گردو نفوذ کرده و آن را مسدود میکند. این امر باعث می شود آب و مواد غذایی نتوانند از ریشه صعود کنند و به دیگر نقاط درخت برسند. پس از این اتفاق، علائم این بیماری آشکار خواهد شد که اگر درمان نشود، عواقب جبران ناپذیری برای درخت گردو به وجود خواهد آمد.
بسته به فصل آلوده شده درخت، علائم بیماری پوسیدگی زغالی گردو، با درجات متفاوتی ظاهر می شوند اما ریشه ها در هر فصلی میتوانند دچار آلودگی شوند. در فصل هایی که خشکی کمتری در هوا و خاک وجود دارد، علائم کمتری در درخت ایجاد میشود اما آلودگی در درخت وجود دارد که با خشک تر شدن محیط رشد درخت گردو، علائم به صورت جدی بروز میکنند.
در ابتدای آلودگی درخت به این قارچ، تنه درخت و ساقه هایی که آلوده شده اند تیره تر می شوند و اغلب به رنگ قهوه ای مایل به قرمز در می آیند. با گسترش آلودگی در درخت گردو، برگ ها کم کم زرد می شوند و به دلیل کمبود آب و دیگر مواد مغذی، از شاخه خود جدا میشوند؛ در اغلب موارد، میوه ها کیفیت همیشگی خود را را ندارند. اینها علائم اولیه هستند که در درخت به وجود می آیند. اگر درمان صورت نگیرد، قارچ می تواند به تمام ریشه درخت نفوذ کند و راه رسیدن مواد غذایی را مسدود سازد که در نتیجه، تنه درخت سیاه و دچار شکستگی می شود. از این شکستگی صمغ های سیاه رنگی از خارج شده و به دنبال آن، درخت از بین می رود.
برای از بین بردن پوسیدگی زغالی گردو راه حل قاطعی وجود ندارد اما برخی از کشاورزان، از سموم کشنده قارچ استفاده میکنند. اغلب این سموم به دلایل مختلف، نمی توانند این بیماری را رفع کنند؛ اما برخی از روش ها وجود دارند که می توانند از این بیماری در درخت گردو جلوگیری نمایند و در مراحل ابتدایی بیماری درخت، آن را نجات دهد. از جمله این راه ها به شرح زیر اند:
سخن پایانی
نهالستان پالیز گردو در این مقاله سعی کرد تا شما را با پوسیدگی زغالی گردو آشنا کند. این بیماری از طریق قارچها موجود در خاک ایجاد میشود و باعث ریزش برگ درختان، سیاه شدن و شکسته شدن ساقه و تنه درختان و همچنین پایین آمدن کیفیت میوه گردو میشوند؛ برای جلوگیری از به وجود آمدن آن، روش های متنوعی وجود دارد.
مخاطبان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بیماری مذکور و سایر موارد مرتبط با آن، به علاوه دریافت خدماتی از قبیل خرید عمده انواع نهال گردو، همچون نهال گردو ویژه مناطق سردسیر، نهال های پیوندی، لیبل دار، شناسنامه دار، مورد تایید جهاد کشاورزی و ژنوتیپ ها، به وبسایت تخصصی پالیز گردو مراجعه نمایند.
مشاوران و متخصصان گیاه شناسی پالیز گردو آماده پاسخگویی به مخاطبان در زمینه های خرید نهال به صورت حضوری و غیر حضوری، احداث باغ، آبیاری، کوددهی، آفت زدایی، درمان بیماری های گیاهی، بستر سازی، اصلاح خاک و سایر موارد مرتبط، می باشند. با ما در ارتباط باشید!