اگر یکی از افرادی هستید که بعد از خوردن گردو، پوست ان را دور میاندازید، باید بگوییم که مرتکب اشتباه بزرگی میشوید؛ زیرا از خواص پوست گردو برای خاک بی اطلاع هستید! بطور کلی پوست گردو کاربردهای مختلفی دارد. گاهی خاصیت درمانی و گاهی کمک به رشد گیاهان را برعهده دارد. نهالستان پالیز به عنوان بزرگترین مرجع خرید اینترنتی نهال گردو، توجه شمارا به ادامه این مطلب جلب می کند.
درخت گردو که شاید ان را از نزدیک دیده باشید، درختی تقریبا بلند است. این درخت ببشتر از بیست متر هم میتواند رشد کند. روی این درخت میوههای گردو در یک پوسته سخت رشد میکنند که هنگام چیدن آن حتما با سیاه شدن دست روبرو خواهید شد. این پوسته میوه گردو به رنگ سبز است که قابل خوردن نیست. اگر این پوسته نباشد، ساختار سخت و محکم بیرونی گردو در شرایط سخت روی درخت باقی نخواهد ماند. از چوب تا برگ این درخت به همراه میوه میتواند برای کاربردهای مختلف اعم از خواص پوست گردو برای خاک یا درمان مورد استفاده قرار گیرد.
وجود خواص بسیار زیاد در خود میوه گردو از کسی پوشیده نیست. اما کمتر کسی از خواص پوست گردو برای خاک یا سایر مسائل کاربردی آن اطلاع دارد. با این وجود سالهاست که از پوست گردو استفاده میشود. از صدها سال پیش از شاخه این درخت در طب و درمان بیماریها استفاده میشد و پوست گردو را به عنوان دمنوش مورد استفاده قرار می گرفت. یکی از کاربردهای بسیار جالب پوست گردو استفاده از آن به عنوان کاهش دهنده التهاب است. هنگامی که ناحیهایی از بدن دچار زخم شدید یا التهاب شود، به کمک این پوسته میتوان مانند یک پماد مخصوص میزان التهاب و زخم را کاهش داد. معمولا این ترکیب مصارف خوراکی کمی دارد اما اگر مقدار کمی از آن استفاده شود میتواند از بروز مشکلات گوارشی مثل اسهال جلوگیری کند. جدا از تمام اینها خواص پوست گردو برای خاک نیز بسیار زیاد است که در ادامه، درباره ان بحث خواهیم کرد.
پوسته گردو سرشار از مواد معدنی است که در صورت انتقال، این مواد میتواند منبع تغذیه خوبی برای خاک باشند. هنگامی که پوست گردو را به هر صورتی روی یا درون خاک قرار میدهند، این پوسته بوسیله ترکیبات خاک به تدریج تجزیه میشود و به مرور زمان تمام مواد مغذی خود را به درون خاک تزریق میکند. گیاهان یا درختانی که در آن خاک رشد میکنند میتوانند از این منابع استفاده کرده و بسیار پربار شوند. پوسته گردو یکی از منابع تغذیه ای است که سرعت آزاد شدن مواد و اکسیدان آن بسیار پایین است. به همین دلیل باید برای این موضوع صبور بود. به مرور ریشه گیاهان این مواد را جذب خواهد کرد. بنابراین رشد عالی گیاه در طولانی مدت از خواص پوست گردو برای خاک است.
یکی از خواص پوست گردو برای خاک این است که میتواند با کامل کردن عناصر خاک به رشد سبزیجات و میوهها کمک کند. خاکی که در آن پوست گردو ترکیب شده باشد، میوههای خوش طعم و عالی خواهد داد. هنگامی که گردو به عرصه می رسد و میوههای آن کامل میشود، همواره مقداری از پوست گردو روی زمین میریزد و طی یک مکانیسم طبیعی به چرخه خاک باز می گردد و به مرور زمان و در طی سالها خاک را غنیتر میکند. از خواص پوست گردو برای خاک می توان به این موضوع اشاره کرد که که اگر انسان خود پوسته را به عنوان کود بکار نبرد، بطور طبیعی پوسته گردو به درون خاک راه خواهد یافت.
ترمیم گیاهان خانگی بوسیله پوست گردو چگونه انجام میشود؟
پوست گردو نه تنها برای پوست انسان مرهم بسیار خوبی است، بلکه یک ترمیم کننده عالی برای گیاهان نیز هست. از آن جایی که خواص پوست گردو برای خاک بیانگر تاثیر این ماده بر ریشه گیاه است، در صورتی که وجود پژمردگی و کاهش رشد در گیاه مشاهده کردید، میتوانید به عنوان درمان مقداری از پوست گردو را چه به شکل خورد شده یا حالتهای دیگر در خاک گلدان قرار دهید. به مرور زمان پوست گردو اثر خود را بر خاک خواهد گذاشت و بعد از مدتی میتوانید شاهد رشد بهتر و سرحالتر شدن گیاه باشید. صحیح است که خواص پوست گردو برای خاک بسیار زیاد است، اما بهتر است که هنگام استفاده از پوست گردو برای خاک گیاهان به نوع گیاه و مقدار پوست گردو نیز توجه کنید.
برای اینکه بتوانیم علت این اثر گذاری عالی بر رشد گیاهان را تشخیص دهیم بهتر است از ابتدا مشخص کنیم که آیا وجود خواص پوست گردو برای خاک به دلیل ساختار آن است؟
دانشمندان متوجه شدند که پوسته گردو از نوعی سلول ساخته شده است که تا به امروز ساختار مشابهی برای آن کشف نشده است. ساختاری که دانشمندان آن را اسکلرید پلی پلیبات مینامند در واقع یک سلول است که بوسیله لوبهای نامرتب اطراف خود محصور شده است. پوسته گردو برخلاف سایر پوستههای چوبی که با سرعت خیلی کندتری تجزیه میشوند، طی شش تا دوازده ماه به خوبی مواد مغذی خود را آزاد میکند و تجزیه میشود. این خاصیت عالی از خواص پوست گردو برای خاک است که زودتر از باقی مواد خاک را غنی میکند.
امروز بسیاری از کشاورزان و باغداران از فواید پوسته گردو برای رشد گیاهان مطلعاند. به همین دلیل معمولا از این ماده استفاده میکنند. اما طریقه استفاده آنها از پوسته گردو متفاوت است. معمولا باغداران بطور کامل پوسته گردو را میسوزانند و اگر خاکستری از ان باقی مانده باشد، آن را وارد خاک کرده و با آبیاری به غنی شدن خاک کمک میکنند.
هنگامی که تصمیم بگیرید بجای خرد کردن یا استفاده طبیعی از پوسته گردو آنها را بسوزانید، روشهای مختلفی برای مصرف این خاکستر خواهید داشت. در اولین و ساده ترین روش معمولا خاکستر را با خاک ترکیب میکنند. این خاک میتواند هر نوع خاکی باشد. در روش دوم مقداری از این پوستههای سوزانده شده را درون مقداری آب با دمای تقریبا بالا ریخته و آن را حل میکنند. هنگامی که کاملا انحلال انجام شد، میتوانند به کمک این محلول عملیات آبپاشی روی گیاهان یا سمزدایی را انجام دهند.
پوسته گردو از اجزای متفاوتی تشکیل شده است. هر بخش از پوسته گردو میتواند به نحوی عمل کند که خواص پوست گردو را برای خاک چند برابر کند. در اینجا به بیان برخی از این موارد خواهیم پرداخت.اکثر اجزای تشکیل دهنده پوسته گردو از فیبر ساخته شده اند. فیبرها ترکیبات بسیار مغذی هستند که در گیاهانی مثل سیب زمینی به وفور یافت میشوند. مصرف فیبر همانطور که برای انسان بسیارمفید است، به خاک نیز قدرت میبخشد. پوسته گردو با داشتن بیشتر از شصت درصد فیبر در خود توانسته است اثر عالی بر رشد گیاه داشته باشد. اما این تنها ماده مغذی موجود در پوسته گردو نیست؛ پوست گردو حدود سه درصد پروتئین را در خود دارا است. با وجود اینکه این ماده از ساختار اصلی میوه گردو کاملا جدا میشود و به مصرف خوراکی نمیرسد، اما نسبت به میوه گردو دارای خواص بسیاری است. مقدار کمی چربی نیز در پوسته گردو وجود دارد که همان روغنی است که در میوه گردو ایجاد میشود.
ترکیباتی که پیشتر بیان شد تنها مواد مغذی میوه گردو بودند. اما تمام اینها به کمک مواد آلی تشکیل دهنده پوسته گردو ساخته میشوند و ایجاد کننده خواص پوست گردو برای خاک هستند.
تانن ساختاری در پوسته گردو است که عملکرد آن میتواند یکی از خواص پوست گردو برای خاک باشد. این ترکیب اگر در پوسته گردو وجود داشته باشد، به مرور زمان درون خاک تجزیه شده و به ساختار خاک و ریشه گیاه وارد میشود. هنگامی که تانن وارد ساختار ریشه گیاه میشود، به بخشهای آسیب دیده و ناسالم گیاه منتقل شده و با تمام میکروارگانیسمهایی که برای گیاه ضرر دارند مقابله میکند. به این ترتیب پس از مدتی اثر بیماری از گیاه خارج شده و شادابی به سلولهای گیاه باز خواهد گشت.
بسیاری از افراد باغهای وسیعی از درخت گردو دارند که از اثرات آن بیخبرند و هنگام چیدن گردو چندین کیلو پوسته گردو را دور میاندازند. در حالی که میتوانند از همین پوسته برای افزایش کیفیت محصولات باغ خود استفاده کنند. یکی از موارد که پیشنهاد میشود باغداران انجام دهند، استفاده از این پوسته برای زهکشی است. به این طریق خواص پوست گردو برای خاک نیز مورد توجه قرار می گیرد. برای اینکه این عمل را به خوبی انجام دهید، از مکان درخت گردو و درجایی که میزان آب موجود در خاک کمتر است، مقداری از پوستههای گردو را خرد کرده و به شکل منظم روی خاک اطراف بریزید تا اثر گذاری پوسته گردو همه بخشهای خاک را شامل شود.
خواص پوست گردو برای خاک شامل نهالهای کوچک نیز میشود. شما میتوانید هنگام کاشتن نهال یک درخت از این ماده نیز برای زهکشی استفاده کنید. این نهال میتواند هر گل یا درخت میوهایی باشد؛ میتوانید هنگامی که دارید نهال را درون خاک گلدان یا باغ میکارید، قسمت تحتانی ان را در حدود چند سانتی متر بوسیله پوسته درخت گردو پوشش دهید و سپس با خاک مرحله زهکشی را کامل کنید. اگر از همان ابتدا که نهال را میکارید از این پوستههای گردو استفاده کنید، به مرور درختی بسیار پر شاخ و برگ و سالم به همراه میوه یا گلهای با کیفیت خواهید داشت. به این طریق از خواص پوست گردو برای خاک بهره مند خواهید شد.
علی رغم اینکه خواص پوست گردو برای خاک بسیار زیاد است، اما نکتهایی که هرگز نباید فراموش شود، مقدار استفاده از پوست گردو است. فراموش نکنید که این ترکیبات ساختارهای بیولوژیکی دارند که در صورت استفاده بیش از حد میتوانند اثر معکوس گذاشته و بالعکس مانع رشد گیاه شوند. هنگامی که میخواهید پوسته را بر روی مناطق مختلف بریزید بر حسب تعداد درختان و نهالها و کیفیت خاک، پوسته درخت گردو را اضافه کنید تا گیاهان شما در اثر استفاده مداوم و زیاد از پوست گردو خشک و بیمار نشوند. برای آگاهی از میزان مناسب استفاده پوست گردو بر حسب کیفیت و تعداد نهال های باغ و همچنین سایر امور مرتبط با باغداری، از مشاوران مجرب پالیز کمک بخواهید.
درست است که با وجود نکتههای فراوان درباره فواید پوست گردو، میتوان از این ماده استفاده کرده و از دور ریختن آن ممانعت کرد، اما آن چیزی که سبب میشود پوستههایی با مواد غنی و ترکیبات بیولوژیکی کم حاصل شود، طریقه نگهداری ما از درخت گردو و رسیدگی به آن است. با توجه به اینکه علاوه بر میوه و پوسته آن، از چوب درخت گردو نیز استفاده میشود، بهتر است قبل از هر اقدامی هنگامی که درخت گردو در حال رشد است به آن رسیدگی شود. پوسته درخت گردو خود میتواند کود مناسبی برای رشد این درخت باشد و آن را از قبل غنیتر کند. حتما تجربه مصرف گردوهایی که حالتی خیس دارند را داشته اید، این گردوها طعم خاصی هم ندارند و در رده گردوهای بی کیفیت قرار می گیرند. صرف نظر از میوه، پوسته این گردوها نیز از کیفیت زیادی برخوردار نیست. بنابراین برای اینکه پوسته با کیفیتی داشته باشیم و از خواص پوست گردو برای خاک بهره مند شویم، در ابتدای امر لازم است که به تقویت درخت بپردازیم.
حال که از خواص پوست گردو برای خاک مطلع شدیم، بهتر است تا با سایر خواص این ماده مغذی نیز آشنا شویم و کاربردهای مختلف آن را در مصارف خانگی یا صنعت بررسی کنیم.
خواص پوست گردو برای خاک بسیار است به گونه ای که نمیتوان تمام آن را در این مقاله توصیف کرد. نهالستان پالیز در این مقاله ما صرفا به اثرگذاری آن بر خاک و منابع گیاهی پرداخت. این ماده میتواند علاوه بر رشد گیاه از یک دانه کوچک، بر سالم شدن گیاه بیمار نیز تاثیر بگذارد. علت این موضوع به وجود ساختارهای آلی و مواد مغذی بسیار زیاد در پوسته گردو وابسته است.
نهالستان پالیز به عنوان بزرگترین نهالستان گردو در شمال غرب کشور و بهترین مرجع خرید نهال های کمیاب همچون خرید نهال گردو، توسط مشاوران مجرب به ارائه خدمات مرتبط با باغداری و باغبانی همچون خرید نهال، کشت، کوددهی، آبیاری، هرس، احداث باغ، برداشت و … می پردازد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص خواص پوست گردو برای خاک و موارد مرتبط با مشاوران پالیز در ارتباط باشید.